استادیار گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجفآباد، اصفهان
چکیده
امروزه سرمایة اجتماعی دارای اهمیت فراوان است و پایین بودن آن به این معناست که ذخیرة اعتماد اجتماعی بهقدر کافی در جامعه وجود ندارد و درنتیجه پیوندها در جامعه مخدوش شده و اخلاق عمومی مورد تهدید قرار میگیرد و به دنبال آن کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی دستخوش بحران میشود. در جهت ارتقای سرمایه اجتماعی در کشورمان و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی ارائه نظریهای بومی و متناسب با ساختار و شرایط سیاسی و اجتماعی کشورمان و با رویکردی ارزشی و دینمحور ضروری است. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی و نیز تاریخی ـ تفسیری به این مهم پرداخته میشود که امامت شیعه، با داشتن شاخصههایی چون عصمت، علم و ولایت الهی ضمن ارائه بهترین منظومه معرفتی سرمایه اجتماعی در گسترش و تقویت مهمترین مؤلفههای شناختی سرمایه اجتماعی یعنی مؤلفه اعتماد و دوشاخه اصلی آن یعنی باور و رفتار اعتمادی و به دنبال آن حرکت بهطرف آرمانهای انقلاب اسلامی بسیار مؤثراست.
شریعتی, محمدعلی . (1402). جایگاه آموزههای امامت شیعه در تقویت بُعد شناختی سرمایه اجتماعی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی. فصلنامه نظریه پردازی, 2(2), 59-82.
MLA
شریعتی, محمدعلی . "جایگاه آموزههای امامت شیعه در تقویت بُعد شناختی سرمایه اجتماعی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی", فصلنامه نظریه پردازی, 2, 2, 1402, 59-82.
HARVARD
شریعتی, محمدعلی. (1402). 'جایگاه آموزههای امامت شیعه در تقویت بُعد شناختی سرمایه اجتماعی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی', فصلنامه نظریه پردازی, 2(2), pp. 59-82.
CHICAGO
محمدعلی شریعتی, "جایگاه آموزههای امامت شیعه در تقویت بُعد شناختی سرمایه اجتماعی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی," فصلنامه نظریه پردازی, 2 2 (1402): 59-82,
VANCOUVER
شریعتی, محمدعلی. جایگاه آموزههای امامت شیعه در تقویت بُعد شناختی سرمایه اجتماعی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی. فصلنامه نظریه پردازی, 1402; 2(2): 59-82.