تمدن غربی با بهرهگیری از تمدن اسلامی و با حاکمیت بخشی به انسانپرستی، ایده جدایی دین از سیاست، و بر اساس دینزدایی و دینستیزی پایهریزی شد؛ همچنین برای نابودی دین تلاش فراوانی نمود. تاثیر سلطه تمدن غرب بر کشورهای اسلامی و ایران، موجب پیدایش جنبشهای اصلاحگرایانه دینی معاصر شد، همچون نهضت سید جمالالدین اسدآبادی، تحریم تنباکو، مشروطه، ملیشدن نفت و ... که در نگاه کلی هیچکدام به اهداف خود نرسید. ولی پیامدهای هرکدام زمینهساز انقلاب شکوهمند اسلامی ایران شد. انقلاب شکوهمند اسلامی دارای چنان ماهیتی است که در اصول و مبانی خود متبلور است، که بر اساس نظام اسلامی مبتنی بر ولایت مطلقه فقیه پایهریزی شده و تمدن غرب را باقدرت نرم خود، به چالش کشیده است. جلوههای کارآمدی انقلاب اسلامی در نگاه بیانیه گام دوم، مختلف است، که ازجمله آنها، تحول در نظریههای پیرامون انقلابها، ایجاد انقلابی متمایز از انقلابهای دیگر، آغازگر عصر جدید در جهان معاصر، زنده، پویا، سرافراز، پیشرو، و پایبند به اصول و مبانی خود، به حرکت خود ادامه داده است. باگذشت چندین دهه، رشد همهجانبه انقلاب اسلامی غروب تمدن غرب و مقابله با تهاجم همهجانبه استکبار را در پی داشته است. چنانچه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب میفرماید: تقابل دوگانه جدید اسلام و استکبار پدیده برجسته جهان معاصر و کانون توجه جهانیان شد.
حسیندوست, ابوالقاسم. (1402). نگاهی تبیینی به کارآمدی انقلاب اسلامی ایران در برابر تمدن غرب، با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب. فصلنامه نظریه پردازی, 1(3), 55-70.
MLA
ابوالقاسم حسیندوست. "نگاهی تبیینی به کارآمدی انقلاب اسلامی ایران در برابر تمدن غرب، با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب", فصلنامه نظریه پردازی, 1, 3, 1402, 55-70.
HARVARD
حسیندوست, ابوالقاسم. (1402). 'نگاهی تبیینی به کارآمدی انقلاب اسلامی ایران در برابر تمدن غرب، با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب', فصلنامه نظریه پردازی, 1(3), pp. 55-70.
VANCOUVER
حسیندوست, ابوالقاسم. نگاهی تبیینی به کارآمدی انقلاب اسلامی ایران در برابر تمدن غرب، با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب. فصلنامه نظریه پردازی, 1402; 1(3): 55-70.