1
دکتری فلسفه و کلام، استادیار جامعهالمصطفی، تهران، ایران.
2
دکتری علوم دفاعی و راهبردی، دانشگاه عالی دفاع ملی، تهران، ایران.
چکیده
نظریه مردمسالاری دینی امام خامنهای(مدظلهالعالی) مدلی از حکمرانی مبتنی بر مبانی عمیق اسلامی همچون توحید در ربوبیت تشریعی است که با ارائه مؤلفههای متعدد مانند مشروعیت الهی- مردمی بر ضرورت تشکیل و بقای حکومت از طریق رضایت و مشارکت عمومی مردم تأکید داشته و معتقد به ضرورت حفظ کارآمدی نظام و تحقق صلاحیتهای متعدد علمی، مدیریتی، بصیرتی و اخلاقی در کارگزاران نظام است. در تحلیل چیستی و چگونگی نظریه مردمسالاری دینی امام خامنهای(مدظلهالعالی) تلاشهای مختلفی انجام شده و آثار متعددی در این زمینه موجود است؛ اما آنچه تاکنون به صورت جدی به آن پرداخته نشده اولاً تحلیل مبانی عقلی و نقلی این نظریه است و ثانیاً نگاهی تطبیقی به مبانی نظریه مردمسالاری دینی و مبانی اصلیترین نظریه رقیب آن یعنی دموکراسی غربی است که این دو مهم رسالت اصلی مقاله حاضر است. در این پژوهش به روش استنباطی- تحلیلی، ابتدا مبانی نظریه مردمسالاری دینی امام خامنهای و نظریه دموکراسی غربی بررسی شده و ثانیاً به بررسی تطبیقی این دو نظریه پرداختهایم تا وجود یا عدم همداستانی و همزبانی این دو نظریه برای خواننده کاملاً روشن شود.
علوی تبار, سینا و قنداقی, محمد . (1403). بررسی تطبیقی مبانی نظریه مردمسالاری دینی امام خامنهای (مدظلهالعالی) و دموکراسی غربی. فصلنامه نظریه پردازی, 3(1), 77-102.
MLA
علوی تبار, سینا , و قنداقی, محمد . "بررسی تطبیقی مبانی نظریه مردمسالاری دینی امام خامنهای (مدظلهالعالی) و دموکراسی غربی", فصلنامه نظریه پردازی, 3, 1, 1403, 77-102.
HARVARD
علوی تبار, سینا, قنداقی, محمد. (1403). 'بررسی تطبیقی مبانی نظریه مردمسالاری دینی امام خامنهای (مدظلهالعالی) و دموکراسی غربی', فصلنامه نظریه پردازی, 3(1), pp. 77-102.
CHICAGO
سینا علوی تبار و محمد قنداقی, "بررسی تطبیقی مبانی نظریه مردمسالاری دینی امام خامنهای (مدظلهالعالی) و دموکراسی غربی," فصلنامه نظریه پردازی, 3 1 (1403): 77-102,
VANCOUVER
علوی تبار, سینا, قنداقی, محمد. بررسی تطبیقی مبانی نظریه مردمسالاری دینی امام خامنهای (مدظلهالعالی) و دموکراسی غربی. فصلنامه نظریه پردازی, 1403; 3(1): 77-102.